Guláš » Opláchnuté maso nakrájíme na kostky průměrně po 25g (4ks na porci). Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno... Více...
Hovězí kližka nebo hovězí přední b. k. - 100g / Sádlo škvařené - 12g / Cibule - 40g / Paprika - 3g / Sůl - 3g / Pepř mletý - 0,1g / Rajčatový protlak - 2g / Kmín - 0,2g / Pitná voda - 120g / Mouka hladká - 10g / Česnek - 0,1g / Majoránka - 0,1g
Čistá hmotnost 1 porce - 285,3g
Opláchnuté maso nakrájíme na kostky průměrně po 25g (4ks na porci). Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku, zapěníme ji, do základu vložíme maso, osolíme je a za stálého míchání osmahneme. Pak přidáme k masu rajčatový protlak, pepř, kmín, mírně je podlijeme vodou a dusíme pod poklicí. Pod masem ještě zatuhlým vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, za stálého míchání ji zasmažíme a podlijeme teplou vodou. Pak přidáme utřený česnek a majoránku a maso zvolna vaříme za stálého míchání do změknutí. Měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu a omáčku na ně přecedíme přes hustý cedník špičák. Guláš krátce povaříme, až tuk vystoupí na povrch. Podáváme s houskovými knedlíky, špekovými knedlíky nebo vařenými bramborami.
ČALS | Jihomoravský kraj | CELLO | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. |